Hotelszoba a vízen, víz alatti hálószobával, gyönyörű kilátással

A Manta Resort hotel az afrikai Zanzibár festői szépségű szigetén, Pembán található. A sziget arról nevezetes, hogy ott vannak Tanzánia legjobb búvárhelyei és jóval nyugisabb, mint Zanzibár fő szigete, Unguja. A Manta Resort 2008-ban nyílt meg, mindössze 16 szobával, így az odalátogató turistáknak nem kell gyakran egymásba botlaniuk.

Különösen nem azoknak, akik a 2013. november 1-jén megnyílt 17. szobát bérlik ki. Ezt ugyanis 250 méterre a parttól a tengerben található Blue Hole-ban építették, amely egy 50 méter átmérőjű, 12 méter mély, kör alakú bemélyedés a homokpadon. A különleges lakóhelyet a svéd Mikael Genberg tervei alapján készítették el, aki 2000-ben nyitotta meg első, kísérleti jellegű hotelszobáját egy Stockholm melletti tavon.

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-01

A vízen lévő hotelszobát csónakkal lehet megközelíteni. Három szint fogadja a vendégeket: napozhatnak a tetőn, tölthetik az időt a felszín feletti nappaliban (ezen a szinten van a fürdőszoba is) vagy lemehetnek a négy méter mélyen lévő hálószobába, ahol az ablakokon keresztül a víz alatti élővilágban gyönyörködhetnek. Ráadásul ezt nemcsak nappali fénynél tehetik meg, hiszen éjszaka spotlámpákkal figyelhetik a közelben ólálkodó élőlényeket.

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-02

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-03

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-04

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-05

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-06

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-07

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-08

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-09

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-10

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-11

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-12

hotelszoba-a-vizen-viz-alatti-haloszobaval-13

A különleges élményt persze meg kell fizetni. Az ötcsillagos üdülő honlapjáról kiderül, hogy egy éjszakáért két főre 1500 dollárt (330 ezer forintot) kell fizetni. A tengerre néző bungalók fele ennyiért bérelhetők az üdülőben, all inclusive ellátással.

A hotel oldalára már csak a képgalériáért is érdemes ellátogatni, festői szépségű tájakat láthatunk.

Oszd meg!
pinterest

Oldal ajánlása emailben

X
Értékeld te is:

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Mit gondolsz? Szólj hozzá te is!