Egyedi szív alakú dobozka

Aranyos kis dobozka, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Nem is kell más hozzá, mint pár fogpiszkáló, kartonlap, ragasztó, fonal, pár gyöngy. Ha szeretnénk díszíteni is, akkor még a díszek.

egyedi-sziv-alaku-dobozka-01

Az aljához fogjunk egy vastag kartonlapot, vágjunk ki két ugyanolyan részt és ragasszuk őket egybe. Lefesthetjük vagy ragaszthatunk rá színes papírt is díszítésként.

Hogy a fogpiszkálókat egyszerűbb legyen beleszúrni a kartonba, egy vastagabb tűvel készítsük el a lukakat, majd ragasztózzuk be és szúrjuk bele a fogpiszkálókat. A fogpiszkálók között 1cm legyen a távolság.

egyedi-sziv-alaku-dobozka-02

Ezután jöhet a fonal. Kezdjük a szív tetejénél középen. Felváltva tegyük a fonalat a fogpiszkáló elé, mögé, majd újra elé és így tovább. Figyeljünk, ne húzzuk meg erősen a fonalat, mert akkor összeszűkülhet a doboz, mire a tetejéhez érünk. A fonalat nyomkodjuk meg lefele, hogy minél sűrűbb legyen a fonat.

egyedi-sziv-alaku-dobozka-03

A doboz középső részén található gyöngyök esetében, egyszerűen húzzuk rá a gyöngyöket a fogpiszkálókra, majd fölöttük folytathatjuk a fonást.

egyedi-sziv-alaku-dobozka-04

Mikor végeztünk, a fogpiszkálók tetejét ragasztózzuk be és mindegyik tetejére tegyünk egy-egy pici gyöngyöt. A további díszítést odaragaszthatjuk vagy akár oda is varrhatjuk.

egyedi-sziv-alaku-dobozka-05

Forrás: www.liveinternet.ru

Oszd meg!
pinterest

Oldal ajánlása emailben

X
Értékeld te is:

Címkék: , , , , , ,

Mit gondolsz? Szólj hozzá te is!